Vax - Hårborttagning

Vaxning:
Vaxning som sådan kommer ursprungligen från mellanöstern, där den vanligaste metoden för vaxning som utfördes i hemmet av kvinnorna var med remsor av lakan och sockervax. Detta var (och är fortfarande) en ceremoni som utfördes innan giftermål för kvinnan att göra sig fin inför mannen. Idag är det ett faktum att om man börjat vaxa sig vill man inte sluta! Just sockervax är milt mot huden, men inte speciellt effektiv.
Därför har det utvecklats nya vaxsorter som har alla egenskaper som man vill att ett vax ska ha.
Vi håller oss alltid uppdaterade och använder det vax som vi anser vara det bästa.

Vad är brasiliansk Vaxning:
Det är nämligen så att en brasiliansk vaxning ger en slät och mjuk hud fri från allt vad hårstrån heter. Känslan är befriande för den som är trött på att raka sig var tredje dag och ändå aldrig uppnå det där mjuka och lena resultatet. För att vaxa sig brasilianskt så bör du uppsöka en salong där detta görs på ett effektivt och säkert sätt.
Proceduren kan vara smärtsam första gången.
Den brasilianska stilen innebär att du tar bort allt hår. Konceptet kommer förstås från Brasilien där det blev mode att i sin bikini vara helt fri från hårväxt i det intima området.
Det är mycket viktigt att du tänker på hur du kan förbereda ditt besök till salongen för en komplett vaxning. Det bästa är att du frågar om detta redan då du bokar tid för en brasiliansk vaxning, men det finns vissa generella tips som alla kan dra nytta av. Givetvis är du av hygienska skäl nyduschad när du kommer till salongen. Om du vanligtvis rakar håren så bör du se till att du med fingrarna kan få fatt i dem. När du inte kan ta ett nyp-tag om håren så kommer vaxet heller inte att klara av det. En del menar att du kan minska på smärtan genom att ha kortare hår, men det här är inte nödvändigtvis sant. Det är snarare viktigare att tänka på regelbundenhet och att ta hand om huden med peeling och lotion mellan vaxtillfällena. Kom också ihåg att huden måste få vila något dygn efter en vaxning. Man ska helst undvika att solbada under 48 timmar efter avslutad behandling.


Honungsemulsion är en 100% naturprodukt för skonsam hårborttagning. Honung är naturens underbara gåva, har läkande, stärkande effekt både invärtes och utvärtes. Den innehåller starka antibakteriella enzymer, organiska syror samt enzymen inhibine. Dessa viktiga beståndsdelar minskar smärta och hudirritation. Efter hårborttagning med honungsemulsion blir huden mjuk och len utan kraftig rodnad eller irritation. Skillnaden mellan sockervax och honungsemulsion är stor. Honungsemulsion är stabilare, fungerar lika bra sommar som vinter, en sort täcker alla behov.Honungens välgörande effekt gör huden underbart mjuk och silkeslen efter depilering. Vid hårborttagning med honungsemulsion tillämpar man en speciell teknik. Den appliceras med fingrarna mothårs och tas bort medhårs, tvärtemot vanlig vaxning.På det sättet dras hårstråna ut i samma riktning som de växer. Denna teknik tillsammans med honungsemulsionens läkande och lugnande egenskaper ger en skonsam depilering. Honungsemulsion fungerar på alla hår- och hudtyper, tar även bort grova och ganska korta hårstrån. Tack vare tekniken och honungsemulsionens goda egenskaper minskar risken för inåtväxta hårstrån avsevärt.
det finns många anledningar att använda sig utav honungsemulsion:

- 100 % naturprodukt, vattenlöslig
- Dermatologiskt testad
- Fri från pollen, ej allergiframkallande
- Mycket skonsam och hudvänlig
- Används vid kroppstemperatur
- Kan användas på alla kroppsdelar
- Passar även män och tonåringar
- Utmärkt för brasiliansk / manzilian / intimvaxning
- Tar bort ganska korta hårstrån, även grova
- Minskad risk för inåtväxta hårstrån

Vid första besöket kan många känna sig nervösa eller obekväma inför en Brasiliansk vaxning. Ni behöver inte vara oroliga, ni är i en trygg och avslappnad miljö. Vi är här för din skull. Det här är något vi gör dagligen.

Ni kan alltid ringa om ni undrar något. Inga frågor är dumma.

Vårat mål är att ni skall vara 100% nöjda när ni går härifrån.

 

Hygien:
Hygien och vaxning går hand i hand. Därför lägger vi stor vikt i att vi på Solna Hälso Klinik ska vara så rena och hygieniska som möjligt. Inför varje behandling görs rummen i ordning och vår arbetsplats görs rent. Skyddspapper/underlag på våra sängar byts ut och vi spritar av behövliga områden. Våra pincetter byts ut och steriliseras efter varje kund. När vi gör intimvaxning använder vi engångshandskar och engångsspatlar. 

Inför din behandling:
För att uppnå bästa resultat är det viktigt att längden på det hår som du vill vaxa är ca 5mm långt, dvs. efter rakning ska det vara helst 20 dagars utväxt på ben, rygg, bröst, mage och armar, resten av kroppen gäller minst 10-14 dagars utväxt efter rakning (eller 4-5 veckor efter vaxning) Då håret har 3 olika faser betyder det att du vid ditt första vaxningstillfälle hamnar mitt i alla växtfaser. Det medför att några strån att fortsätta växa eftersom de inte nått till ytan ännu. Dessa strån är få och kommer att följa med vid nästa tillfälle. Vårt mål är ett så hårfritt resultat som möjligt. Vaxar du regelbundet tröttas hårsäckarna ut och du får en glesare hårväxt och tunnare strån. Därmed gör det mindre ont än vid första tillfället. Vid vaxning av ben så kommer man också att få glesare och tunnare resultat, dock ej helt lent då det är ett stort område och håren nöts regelbundet av byxor och dylikt. Vår rekommendation är att vaxa sig var 4:e till 5:e vecka för ett hårfritt resultat så länge som möjligt och minimal smärta. Om du däremot väntar längre eller rakar emellan så hinner håren rota sig, smärtan och resultatet liknas som vid första tillfället.

Efter din behandling:
Alla kan få reaktioner vid hårborttagning. Oavsett om det är rakning, kemisk borttagning av hår, brasiliansk vaxning, vaxning, trådning eller epilering så kan det bli en reaktion på den behandlade hudytan. Den vanligaste reaktionen är en lindrig rodnad som är snabbt övergående dvs. inom 72 timmar. Om kroppens immunförsvar är nedsatt av t.ex. tidigare sjukdom, medicinering, eller allergi kan det hända att huden reagerar negativt. Dessa reaktioner ter sig på olika sätt för alla och kanske inte alls. Efter din brasilianska vaxning kan det ibland uppstå något som ser ut som finnar. Det är hårsäcksirritationer och är helt ofarligt. Dessa visar sig vanligast efter din första brasilianska vaxning. Detta är också något som lägger sig inom 72 timmar. De kan också uppstå när håren börjar växa ut. Det är hår som har svårt att ta sig ut och växer därför inåt. Det du inte ska göra är att försöka klämma på dem, då det kan leda till infektioner eller inflammationer. Vi har sett det mesta och kan hjälpa dig förstå och ta hand om just din reaktion. Det är viktigt att du känner till att det inte är farligt och att det kommer att lägga sig. 

Om du har problem med inåtväxta hårstrån kan du använda FOLISAN. Den aktiva ingrediensen är salicylsyra som verkar exfolierande (peelande) så att håren ”hittar” ut. Salicylsyra är bakteriedödande och verkar därför positivt på redan inåtväxande irriterade hår och hårsäckar. FOLISAN finns att köpa hos oss vid ditt besök. Du rollar på FOLISAN överallt utom på dina blygdläppar varje dag till ditt nästa besök då detta är i förebyggande syfte. Du kan även använda en skrubbhandske. Den största anledningen till inåtväxta hårstrån är att de har svårt att ta sig genom hudytan eftersom de blir tunnare och svagare vid regelbunden vaxning. Du bör undvika att sola, bada eller träna på minst 24 timmar efter din brasilianska vaxning och så länge du har rodnad. Du kan duscha, men endast med svalt vatten. Vi rekommenderar att använda babypuder tills rodnaden har lagt sig.

Frågor & svar rörande vaxning:
Hur fungerar vax?
Vax fäster på hårstråna (inte på huden) som sedan lyfts upp med roten. Hårets återväxt är mjuk. Vaxning varar i upp till fyra veckor.

Passar vaxning för alla?
Vaxning är inte lämpligt för äldre eller diabetiker och även om gravida kan göra behandlingen så kan det ge upphov till rodnad/blåmärken. 

Är det ok att solbada efter att man använt vax?
Vi råder dig att vänta 48 timmar innan du solbadar.

Varför får inte vax komma i kontakt med vatten?
Vatten försämrar vaxets fästningsförmåga.

Tar man verkligen bort allt?

Allt hår både bak och fram.

Varför vaxa?
Vissa vill ha bort allt. De känner sig fräschare helt enkelt. Speciellt den här tiden på året när man ska ligga på stranden är man rädd att håret ska synas.

Hur vanligt är det att folk ?vaxar sig "där nere"?
Efterfrågan är stor och det blir allt vanligare.